Dear Diary: Oneill Surfcamp Mimizan!


Het is weer tijd voor een photo diary! Misschien vroegen jullie je af waarom het zo lang duurde voor een nieuwe post? Dat komt omdat Amber deze week chillde in de bloemenriviera in Italië en Karlijn en ik 10 dagen genoten in het heerlijke Mimizan! We gingen mee met het Oneill Surfcamp! Ik zal de hoogtepunten van mijn week voor jullie op een rijtje zetten









Op naar Mimizan! Samen met Maud, Lizzy, Amber, Marjolein,
Sam, Milembe, Nina & Karlijn! 
Vrijdag
Klaar om te gaan! Samen met Milembe, Nina en Karlijn op weg naar Mimizan!
In de bus leerden we gelijk 5 leuke meiden kennen. In de uren die volgden leerden we elkaar beter kennen door een spelletje, zo vlogen de uurtjes veel sneller voorbij! Ik zag op tegen de busreis, maar uiteindelijk was de reis erg gezellig en ging het veel sneller dan gedacht. Een goed begin is het halve werk :)






Zaterdag: Na de busreis van 14 uur kwamen we om 8 uur 's ochtends aan in Mimizan. Na een uurtje gechilld te hebben begon de rondleiding over het camp, de camping, mimizan en het strand, gevolgd door een korte kennismaking met de crewleden! Daarna was het tijd om in te checken en ons eigen tentje te veroveren. De week kon beginnen!  In de avond aten we samen met Lizzy, Maud en Amber bij de pizzeria in het dorpje, en in de avond maakten we kennis met Pura Vida, de surfbar van Mimizan. We dronken de hele avond een slushpuppy met vodka, een echte aanrader! 

Maandag hadden we onze eerste surfles! 


Zondag: Na ons eerste avondje uit brandden we om 9 uur 's ochtends onze tent uit door de zon! Na een snelle douche bezochten we de camp winkel voor een ontbijtje. Daarna gingen we lekker naar het strand! Om 3 uur hadden we onze eerste surfles en in de avond gingen we met het hele camp op kroegentocht, al met al een hele geslaagde nacht!

Maandag hadden we onze eerste surfles en genoten we van de zon op het strand. Het was een heerlijk stranddagje! In de avond aten we - heel slecht - een hamburger met frietjes. Het avondprogramma was erg gezellig, er was een open mic, waardoor iedereen zijn of haar muzikale talenten uit de kast toverde! Het was een intieme, gezellige sfeer en daarnaast konden we onbeperkt sangria drinken :)




longboarden in mimizan



Dinsdag deden we mee aan een longboard clinic! Een longboard is een soort langere variant van het skateboard en het was super leuk om te leren! Het is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je wel - en vooral wat je niet moet doen. We hebben een aantal mensen die zelfstandig voor de eerste keer gingen longboarden met blessures, gebroken enkels of diepe wonden terug zien komen. Daarom deden wij mee aan de clinic om veilig het longboarden onder de knie te krijgen!

In de avond volgde er een coctail party op het camp en natuurlijk gingen we daarna door naar Pura Vida en de BA, de plekken waar het om draait in het nachtleven van mimizan.















Woensdag gingen we op een city trip naar San Sebastian in Spanje. Na 2 uurtjes rijden kwamen we aan. Voor ons zat cultuur snuiven er niet in, we hadden een groot doel: de Zara! We hadden ons laten vertellen dat de uitverkoop groot uitgepakt was en dat alles veel goedkoper was dan in Nederland. Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Nina, Karlijn en Milembe kwamen dan ook met heel veel leuke nieuwe aanwinsten thuis. San Sebastian staat bekend om de heerlijke tapas, maar doordat de tijd veel sneller ging dan gedacht besloten we om niet langer verder te zoeken naar een heerlijk tapas restaurantje maar om een lekkere volle caesar salade te eten! Na alle vette hamburgers en friet smaakte de salade geweldig. Na het eten gingen we met het hele camp door naar de kroeg : De Staaf, waar we een gezellig avond met elkaar hadden. 

Cheers! Op een gezellige avond in San Sebastian
Donderdag genoten we van de zon en de zee op het strand. Donderdag avond was er een geweldige Mexicano avond waarin - vooral de jongens helemaal uitpakten in kleding.  Jammer genoeg hadden wij niks mee in dit thema, waardoor we besloten om heel Mexicaans de avond in te luiden met ...... Tequila! 

De flessen vlogen erdoorheen waardoor we in de nacht uiteindelijk uitkwamen bij The French Cock, een van de snackbars in Mimizan. Daar genoten de jongens van een pain americain, een heel vies vet broodje met hamburger, saus en friet. Maar goed tegen een sterke kater! Vroeg in de ochtend lagen we heerlijk in onze tentjes en we vielen daar ook gelijk in slaap.



Mexicano avond! 
Vrijdagochtend werden we wakker met een lichte - of voor sommige een zware - kater, waardoor we besloten lekker te gaan chillen in de hangmatten. In de middag zou er een surf contest zijn waar veel mensen aan mee zouden doen, maar wij hadden al besloten om die te skippen. Toen we rond 2 uur naar het strand gingen zagen we dat de rode vlag opstond, wat betekent dat je niet mag zwemmen of surfen omdat de zee te gevaarlijk is, en in de verte hoorden we onweer aankomen. We keerden snel om en dat was maar goed ook want binnen een kwartier kwam de regen met bakken uit de lucht vallen! In de tussentijd genoten wij van heerlijke zelfgebakken worstjes - die Karlijn en Milembe toch wat minder lekker vonden.

In de avond hadden we een lekkere bbq om alweer de eenaarlaatste avond mee af te sluiten. Daarna gingen we door naar de stad om onze laatste avond te vieren! Een goede afsluiter van de week, en rond half 7 rolde we weer ons tentje in om de volgende ochtend om 10 uur al weer op te staan om onze koffers in te pakken. Verrassend genoeg ging dit allemaal erg soepel! Daarna genoten we van onze laatste dag op het strand, en we sloten onze laatste avond af bij de Italiaan waar we allemaal genoten van een heerlijke pasta samen met onze buurjongens.

Het was een geweldige week en zeker een aanrader! Wil jij nou ook op zo'n surfcamp? Kijk dan snel op www.mimizan.nl of op www.mambo.nl !

Nina in actie!
Gezellige avond bij De Staaf in San Sebastian



Het mooie uitzicht in San Sebas!
Surflife



Onze polaroid tijdens de coctail party op het camp! 



Eetsmakelijk!

Iedereen bedankt voor deze geweldige week! Fijne vakantie allemaal! X eef


Geen opmerkingen:

Een reactie posten