vrijdag 8 augustus 2014

FOOD: Zomer op tafel

''One cannot think, love or sleep well if one has not dined well'' - Virginia Woolf
We mochten ons gelukkig prijzen de afgelopen weken, het was namelijk écht zomer in Nederland! Met het mooie weer,  waarbij de weercijfers opliepen tot tropische temperaturen en heel Nederland verkoeling zocht  aan het water, kon iedereen optimaal genieten van de vakantie.
 Een van de dingen die ik zo leuk vind aan de zomer is het eten dat bij dit seizoen komt kijken. Zomervruchten voor heerlijke smoothies, rokende barbeques als afsluiter van een stranddag, maar ook lichte, frisse salades. Want bij zulke warme dagen heb ik vaak niet zo veel behoefte om iets zwaars te eten. Zoals amber al eerder zei, zwicht ik voor een heerlijke carpaccio, maar er zijn nog veel meel lekkere recepten om een heerlijke, zomerse maaltijd op tafel te zetten. Vandaag deel ik twee salades waarvan ik de afgelopen tijd heb kunnen smullen.

Vissalade met zalm, garnaaltjes en makreel

Deze heerlijke vissalade at ik tijdens een gezellig vriendinnendiner vlak voordat de vakantie begon. Deze salade is rijkelijk gevuld met allemaal lekkere dingen, en daarom helemaal geschikt om te eten als lichte lunch of avondmaal.


Hoe maak je deze heerlijke salade?
Op je boodschappenlijstje staat een zak rucola, een komkommer, avocado, rode paprika, gele en rode cherrytomaatjes, rode ui, kleine garnaaltjes, gerookte zalm en markreel. Schaaf met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer, halveer de tomaatjes, snijdt de avocado in mooie halve maantjes en de paprika en rode ui in kleine blokjes. Doe alles samen met de rucola in een grote kom en leg op het laatst pas de vis in de schaal, zodat deze bovenop komt te liggen. Je kan eventueel nog een lekker sausje aan de salade toevoegen, om alles iets meer smaak te geven. Ik zeg smullen maar! 



EASY DOES IT: Salade met meloen en gerookte ham

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch een keer wat anders (en lekkers) eten? Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel! Easy does it voor deze salade, het enige wat je hoeft te snijden is een quantalupe, een oranje meloen! Je hoeft hem natuurlijk niet in zijn geheel op te snijden, twee á drie plakjes is zeker genoeg. Leg een paar handjes gemengde salade samen met de blokjes meloen op een bord. Daaroverheen mag de ham. Je kan allerlei verschillende soorten gebruiken. Het lekkerste is natuurlijk parmaham, maar rauwe ham of rookvlees voldoet ook. Gebruik een paar druppels balsamico dressing als opmaak en sausje en je bent helemaal ready to eat!  Vind je alleen een salade wat te weinig als maaltijd? Vul het aan met een stokbroodje of wat pasta!

Eetsmakelijk!
Liefs, Karlijn 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten